Personlig økonomi

Slik klarte hun å bruke 55 kroner dagen på mat

Kathleen Elkins brukte syv dollar dagen, eller 55 kroner, på mat i en måned, og deler sine tre beste sparetips.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
4. mars 2018 - 09.50

Hvis du vil kutte matkostnadene, men likevel spise godt, er løsningen enkel: hjemmelaget mat, skriver CNBC Make It.

Kathleen Elkins brukte rundt 50 dollar i uken, tilsvarende 395 kroner, på mat. Altså syv dollar dagen, eller 55 kroner. Likevel levde hun godt.

Her er hennes tre beste sparetips:

1. Finn ut hvor mye du bruker. Vet du nøyaktig hvor mye du brukte på dagligvarer forrige måned? Hvis ikke, gå gjennom nettbanken og få oversikt eller sorter gjennom kvitteringene dine. Bruk dataene til å danne et estimat, for så å sette mål om å kutte kostnader, for eksempel å kutte kostandene med 25 prosent.

2. Planlegg måltider og lag handleliste. Før du går til butikken, tenk på alle måltidene du vil forberede denne uken, og lag en liste over ingrediensene du trenger. Og hold deg til listen! Da unngår du impulskjøp.

Når du har alle ingrediensene du trenger for uken, lag så mange måltider på forhånd som du har mulighet til. Da er du mindre tilbøyelig til å bestille mat eller gå ut når middagen allerede venter i kjøleskapet.

3. Bruk kun kontanter. Hvis du har et matbudsjett på 400 dollar i uken, så ta med deg kun 400 dollar i butikken. La bankkortene ligge hjemme.