Personlig økonomi

Røkkes kone gir tilbake gaver verdt 150 mill.

Anne Grete Eidsvig gir Kjell Inge Røkke tilbake verdier for rundt 150 millioner kroner i forbindelse med bruddet mellom de to.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av:  Redaksjonen
3. mars 2018 - 15.55

(Kapital:) I midten av februar ble det kjent at Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig flytter fra hverandre.  På vei ut døren av ekteparets enorme luksusbolig på Konglungen i Asker, og før hun flytter inn i en enebolig på nabotomta, gir Eidsvig tidligere mottatte gaver til en verdi av 150 millioner kroner tilbake til Røkke.

Rett før det ble kjent for offentligheten at ekteparet flytter fra hverandre, så leverte de to – med bud – en svært viktig supplering av sin tidligere tinglyste ektepakt i Brønnøysundregistrene.

Av denne fremgår det at Eidsvig gir Røkke i gave både hennes halvpart av den enorme luksuseiendommen på Konglungen, og hennes halvpart av den trolig like luksuriøse eiendommen i Prinsessealleen på Skøyen i Oslo.

Eiendomsmeglere Kapital har vært i kontakt med, anslår at markedsverdien av eiendommen med adresse Konglungfaret 12 kan ligge på rundt 200 millioner kroner, selv om byggekostnadene nok er langt, langt høyere.

For huset i Prinsessealleen 18, som har en nær to mål stor tilstøtende tomt, spriker megleranslagene fra nær 80 til 100 millioner kroner.

Eidsvig gir også fra seg sin eierandel i tre tomannsboliger på Konglungen, hvor noen av Røkkes ansatte bor. Disse boligene kan til sammen kanskje være verdt 20–25 millioner kroner.
Totalt snakker vi ifølge Kapital om verdier for rundt 150 millioner kroner som gis tilbake til Røkke.
Røkkes personlige pressetalsmann Rolf Nereng ønsker ikke å kommentere opplysningene i denne artikkelen, utover å vise til tidligere bekreftelser til pressen om påkrevde rapporteringer om eiendomstransaksjoner, og at paret flytter fra hverandre, men blir nærmeste naboer.