Personlig økonomi

Bitcoin for millioner - null i formue

Ung Harstad-duo vil ikke ha mer oppmerksomhet.

Bitcoin. (AP Photo/Rick Bowmer, File)

Bitcoin. (AP Photo/Rick Bowmer, File)

Artikkel av: Odd Steinar Parr
21. august 2018 - 08.15

I desember i fjor omtalte Finansavisen den unge Harstad-duoen Roy Arne Olsen og Philip Eriksen fra Harstad, som har vunnet ut bitcoin fra en låve i indre Troms.

- Vi har kjøpt maskinvare direkte fra Filippinene, fra folk vi har møtt der nede og som er i kryptomiljøet. Dette har vi brukt bitcoin til å betale med, sa 22-årige Olsen, som på dagtid jobber som snekker.

I intervjuer med Harstad Tidende og Tromsø-avisene Nordlys og iTromsø har begge uttalt at de eier bitcoin for millioner, men dette synes ikke i ligningstallene, skriver DN.

Både Eriksen og Olsen står oppført med null i formue og inntekter på hhv. 105.000 og 150.000 kroner i 2017-ligningen.

Avisen viser til at kryptovaluta regnes som formuesgode på lik linje med aksjer. Gevinster ved salg skal beskattes, mens tap gir fradrag.

Eriksen har fortalt om en formue på rundt 34 bitcoin ved juletider. Da bitcoin-kursen nådde toppen 16. desember, var disse priset til rundt 5,5 millioner kroner.

DN hadde gjort et intervju med Eriksen, som senere har trukket alle sitater og nå ikke vil kommentere saken. Det vil heller ikke Olsen, som ifølge avisen sier han har trukket seg tilbake fra bitcoin-utvinning.