Personlig økonomi

Andreassen: Det er et gigantisk veddemål

Jan L. Andreassen - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Jan L. Andreassen - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. september 2018 - 12.38

20. september, altså om litt over en uke, offentliggjøres neste rentebeslutning i Norges Bank. Det later til at majoriteten av norske økonomer regner med at vi går mot den første renteøkningen på flere år.

En som ikke liker renteøkninger, og ikke er redd for å si det, er sjeføkonom Jan L. Andreassen i Eika Gruppen.

- Mange norske makroøkonomer er vettaskremte over å se bedre tider i Norge. RENTA MÅ KRAFTIG OPP! Men nei, for folk flest er det intet behov for renteoppgang. Kredittveksten er fallende, boligprisene stabile, lønnskravene moderate og husholdningsøkonomien under press, skriver Andreassen på sin blogg.

- Men som sagt kan alt endre seg til våren hvis vi får et markert løfte i lønnsveksten. Det må være et taktskifte i lønnsveksten som Norges Bank vedder på hvis den hever renten neste uke. Noe sentralbanken vår later til å gjøre. Må bare beundre sentralbanken hvis man hever nå. Det er et gigantisk veddemål på økt lønnsvekst til våren, intet annet, avslutter Andreassen.

Hør Jan L. Andreassen på HegnarPodden (21. august):