An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Personlig økonomi

BN Bank hever renten

Klarte å vente i to uker.

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. oktober 2018 - 15.12

BN Bank øker sin beste boliglånsrente med 0,20 prosentpoeng til 2,35 prosent (nominelt), varsler banken i en pressemelding.

Denne renten tilbys kunder som har 50 prosent eller lavere belåningsgrad.

Renteøkningen på 0,20 prosentpoeng er altså mindre enn det Norges Bank hevet sin styringsrente med for et par uker siden.

- Vi har valgt å holde boliglånsrenten uendret til nå, til tross for Norges Bank økning, og er stolte over å ha stått lenger enn mange av våre argeste konkurrenter. I og med at pengemarkedsrenten, det vi betaler for å låne penger inn til banken, holder seg stabilt høy, ser også vi oss nødt til å sette opp boliglånsrenten, sier banksjef Gunnar Hovland i en kommentar.

Over 50 prosent?

Har du for eksempel et lån på fire millioner og en bolig på åtte millioner kroner, får du ifølge bankens lånekalkulator den laveste renten, og kommer ut med 2,39 prosent effektiv rente.

Fire millioner i lån og en bolig på seks millioner kroner gir 2,55 prosent nominelt og 2,60 prosent effektivt.

Fire millioner i lån og en bolig på fem millioner kroner gir 2,95 prosent nominelt og 3,01 prosent effektivt.

Rentehevingen gjelder for nye boliglån fra og med torsdag 4. oktober. For eksisterende boliglån er varslingsfristen seks uker, og ny rentesats vil derfor gjelde fra 15. november 2018.

Seniorer slipper

BN Bank lanserer samtidig et helt nytt boliglånsprodukt, boliglån med fornøydgaranti, som innebærer at kunder som ikke er fornøyd kan få penger igjen. 

- Flere andre bransjer tilbyr en slik garanti, men i bank har det vel ikke vært vanlig, sier Hovland.

Banken rører foreløpig ikke renten på sitt populære SeniorLån, til tross for økte innlånskostnader. Dette er en lånetype som gir personer over 60 år med lav belåningsgrad, eller nedbetalt boliglån, muligheter til å realisere verdier som ligger i boligen, uten å måtte betale avdrag.

- Mange pensjonister med trang hverdagsøkonomi sitter med store verdier i boligen. Disse har vært pliktoppfyllende og betalt ned på boliglånet i mange år, samtidig som verdien på boligen gjerne har steget markant. Et seniorlån gir disse en mulighet til å ta ut og bruke noe av den verdien som ligger i boligen. Mange bruker det til oppussing, ferieturer, ny bil, eller forskudd til arv, sier Hovland.