Personlig økonomi

Ikke like het kortbruk i september

Nordmenns betalingskort gikk ikke like varme i september i år som i samme måned i fjor. Flere benytter seg av kontaktløs betaling. 

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
5. oktober 2018 - 08.49

I september ble det utført 156,7 millioner kortkjøp i Norge, viser ferske tall fra Nets og BankAxept.

Det er en reduksjon på 0,5 prosent sammenlignet med september i fjor.

Totalt ble betalingskortene benyttet til å handle varer og tjenester for 51,1 milliarder kroner, tilsvarende en nedgang på 0,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Når vi sammenligner kortbruken for september med tilsvarende måned i fjor må det sees i sammenheng med at det i år var fem søndager i september mot fire i fjor. Tar vi høyde for dette viser kortbruken en svak vekst, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble benyttet 133,1 millioner ganger i løpet av måneden, 2,1 millioner mindre enn september i fjor.

Totalt ble det handlet med BankAxept for i underkant av 40,5 milliarder kroner.

Mer kontaktløs betaling

Bruken av kontaktløse betalingsmetoder viser vekst.

I september ble det "tæppet" om lag 4,4 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på nær 10 prosent fra måneden før. 

- Denne veksten skyldes at det er flere kontaktløse kort ute blant forbrukere og flere utsalgssteder som åpner for denne muligheten. Ved å tæppe kortet går betalingen raskere, og stadig flere oppdager denne fordelen, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir