Personlig økonomi

Nye varmerekorder for oktober

Sola varmer fortsatt, selv om vi er i midten av oktober.

Bergen. Foto: Odd Steinar Parr/Hegnar.no.

Bergen. Foto: Odd Steinar Parr/Hegnar.no.

Artikkel av: NTB
11. oktober 2018 - 18.01

Det ble satt nye varmerekorder både i Bergen og i Trøndelag torsdag.

Aldri før er det blitt målt så høy oktobertemperatur i Bergen som da det ble målt 23,8 grader torsdag ved målestasjonen på Florida i sentrum. Den gamle rekorden var på 23,1 grader og var fra 2005, skriver Bergens Tidende.

Også i Trøndelag ble det satt ny varmerekord, nærmere bestemt ved Buholmråsa fyr i Osen kommune, med 17,1 grader mellom klokken 13 og 14 torsdag, skriver Adresseavisen. Den 43 år gamle oktoberrekorden ved denne målestasjonen var på 16,5 grader og ble satt 1. oktober 1975. Også flere andre steder i Trøndelag ble det registrert høyere temperatur enn det som tidligere er registrert på denne tiden av året.

(©NTB)