Personlig økonomi

Skademeldingene tikker inn etter flommen

Telefonene har ikke stått i ro hos forsikringsselskapene etter flommen i Sør-Norge. Mange huseiere melder om vann som har trengt inn i bygninger og i kjellere.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
15. oktober 2018 - 17.04

Tryg Forsikring hadde i 12-tiden mandag mottatt til sammen 57 skademeldinger etter helgens nedbør og flom i Sør-Norge. Estimert skadebeløp er på i overkant av 6 millioner kroner.

– Så langt har vi registrert langt flere skader på Vestlandet enn for flommen i Gudbrandsdalen. Så vet vi av erfaring at det vil komme langt flere skademeldinger utover uka, når skadeomfanget blir kartlagt bedre, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

Gjensidige forsikring hadde midt på dagen mandag fått inn 50 skademeldinger. Her har imidlertid rundt halvparten av meldingene kommet fra Skjåk i Gudbrandsdalen.

– De aller fleste skadene skyldes vann som har trengt inn i bygninger og kjellere. Dessuten har vi fått melding om noen få biler som har fått problemer i vannmassene, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad.

Frende Forsikring hadde mandag ettermiddag fått inn mellom 50 og 60 skademeldinger, mens If melder om i overkant av 40. Alle forsikringsselskapene ser for seg flere dager der mange skademeldinger meldes inn.

– Det er mange har vært evakuert, og vi regner med at det vil komme flere skademeldinger når de kommer hjem igjen de neste dagene, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Norges-, vassdrags- og energidirektorat (NVE) opplyste mandag ettermiddag at flommen hadde nådd toppen og var på retur.

(©NTB)