Personlig økonomi

Svein Støle flytter med 10,5 milliarder

Svein Støle, som eier finanshuset Pareto, flytter til Sveits.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
14. oktober 2018 - 18.09
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Svein Støle (55) og kona, Tonje Flørnes Støle (51), melder flytting til Sveits, skriver DN.

Ifølge Kapitals 400 rikeste har Støle en formue på 10,5 milliarder kroner.

Støle er eneeier i morselskapet i Pareto-systemet og den tidligere Kapital-journalisten er via Pareto også majoritetsaksjonær i flere datterselskaper i gruppen, deriblant Pareto Securities. Bare investeringsporteføljen i Paretos morselskap er ifølge Kapital trolig verdt over fem milliarder kroner.

I en tekstmelding bekrefter Støle flytteplanene overfor DN:

– Ja, vi planlegger å flytte til Sveits. Pareto går bra for tiden og vi prøver å vokse videre internasjonalt. Vi har åpnet kontor i Sveits og Tyskland den siste tiden, og jeg har lyst til å jobbe og bo internasjonalt igjen, skriver Støle.

I sommer solgte han og fruen boligen i Holmenkollen. Mens prisantydningen var på 60 millioner kroner, gikk den ifølge Finansavisen for 57 millioner kroner. Støle kjøpe boligen for 6,5 millioner kroner i 1995, men har senere pusset opp for et betydelig beløp.