Personlig økonomi

Svein Støle flytter med 10,5 milliarder

Svein Støle, som eier finanshuset Pareto, flytter til Sveits.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
14. oktober 2018 - 18.09

Svein Støle (55) og kona, Tonje Flørnes Støle (51), melder flytting til Sveits, skriver DN.

Ifølge Kapitals 400 rikeste har Støle en formue på 10,5 milliarder kroner.

Støle er eneeier i morselskapet i Pareto-systemet og den tidligere Kapital-journalisten er via Pareto også majoritetsaksjonær i flere datterselskaper i gruppen, deriblant Pareto Securities. Bare investeringsporteføljen i Paretos morselskap er ifølge Kapital trolig verdt over fem milliarder kroner.

I en tekstmelding bekrefter Støle flytteplanene overfor DN:

– Ja, vi planlegger å flytte til Sveits. Pareto går bra for tiden og vi prøver å vokse videre internasjonalt. Vi har åpnet kontor i Sveits og Tyskland den siste tiden, og jeg har lyst til å jobbe og bo internasjonalt igjen, skriver Støle.

I sommer solgte han og fruen boligen i Holmenkollen. Mens prisantydningen var på 60 millioner kroner, gikk den ifølge Finansavisen for 57 millioner kroner. Støle kjøpe boligen for 6,5 millioner kroner i 1995, men har senere pusset opp for et betydelig beløp.