Personlig økonomi

Frykter du rentehopp i 2019? Ekspertene gir deg sine stalltips

Øystein Olsen - Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Øystein Olsen - Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
10. desember 2018 - 14.15

Denne uken er det nok en gang duket for et rentemøte i Norges Bank. Økonomer i åtte ulike banker som TDN Direkt har vært i kontakt med venter at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent.

Deretter tror flesteparten på en renteheving på 0,25 prosentpoeng i mars og september 2019. Ifølge TDN Direkt ventes det en nedjustering av rentebanen i forbindelse med publiseringen av årets siste pengepolitiske rapport.

- Utviklingen siden september-rapporten har vært ganske blandet, med litt svakere vekst enn ventet samtidig som inflasjonen er høyere, og vi ser faktisk litt underliggende inflasjonstrykk også, sier sjefstrateg Erica Blomgren i SEB til TDN Direkt.