Personlig økonomi

Lokale banker best på BSU-renter

En rekke lokale banker tilbyr bedre rente på Boligsparing for ungdom (BSU) enn storbanker som Danske Bank, Nordea og DNB.

Foto: Mego studio / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Mego studio / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
14. desember 2018 - 06.06

BSU-rentene kan variere fra 3,00 prosent til 3,95 prosent, ifølge en ny undersøkelse fra Huseiernes Landsforbund. Rentevilkårene er sjekket gjennom Finansportalen 11. desember.

Best i klassen er sparebankene i Grue og Berg. De tilbyr henholdsvis 3,95 og 3,90 prosent BSU-rente, som kan bli litt penger om man sparer maksimalt beløp fram til man fyller 33 år.

De fleste av de store bankene tilbyr mer enn et halvt prosent poeng lavere rente enn det, med Storebrand Bank helt nede på 3,00 prosent.

Forbrukersjef Carsten Henrik Pihl i Huseiernes Landsforbund sier man ikke skal kimse av rentevilkårene for BSU, og bruker en typisk storbanks BSU-rente som eksempel: rundt 0,6 prosentpoeng dårligere enn de beste på listen.

– Det betyr rundt 500 kroner mindre i rente i året hvis man har 100.000 kroner på konto, forklarer Pihl.

Han råder unge til å skynde seg å spare årets beløp før nyttår – og sjekke rentevilkårene først. Hvis man allerede har en konto, er det mulig å flytte den til en annen bank, hvis man ønsker det.

(©NTB)