Personlig økonomi

Solskjær ny United-manager

Molde «låner ham ut».

Ole Gunnar Solskjær. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.

Ole Gunnar Solskjær. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
19. desember 2018 - 11.13

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær går inn som vikarierende manager i Manchester United, ut sesongen som avsluttes i mai 2019.

Dette bekrefter begge klubbene onsdag formiddag.

United har dermed ikke kastet bort tiden etter at Jose Mourinho fikk sparken tirsdag morgen.

- At Manchester United forespør Molde om å låne manager er jo i seg selv en begivenhet, og ikke minst en tillitserklæring til både Ole Gunnar og Molde. Vi er positive til å låne ut Ole Gunnar, vi ønsker både han og klubben suksess, sier administrerende direktør i Molde FK, Øystein Neerland, i en pressemelding.

Debut mot Cardiff

Solskjær tar over i United umiddelbart, og ligger an til å få sin debut borte mot Cardiff, som han rykket ned med forrige gang han var i Premier League.

Det er ikke lenge siden Solskjær skrev ny kontrakt med Molde, og som strekker seg ut 2021.

- I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta, sier Solskjær selv i en kommentar.

I United får den tidligere superspissen med seg tidligere Ferguson-assistent Mike Phelan og Mourinho-assistentene Michael Carrick og Kieran McKenna.

Erling Moe går inn som hovedtrener for Solskjær mens han er i England.

Børsoppgang i USA

Manchester United, som er børsnotert i New York, reagerte på Mourinho-avgangen med en kursoppgang på 5,8 prosent til 18,30 dollar.

Spørsmålet er nå hvordan markedet tar imot nyheten om Uniteds nybakte norske (!) manager.

- Manchester United er i mitt hjerte, og det er glimrende å komme tilbake i denne rollen, sier Solskjær til Uniteds hjemmesider.

Solskjær scoret 126 mål på 366 kamper i sin United-karriere, som varte fra 1996 til 2007.

- Ole er en klubblegende med enorm erfaring, både på banen og i trenerroller. Hans historie hos Manchester United betyr at han lever og ånder kulturen her, sier United-direktør Ed Woodward i en kommentar.