Personlig økonomi

Nordea lanserer seks grønne rentefond

Nye bærekraftige alternativer for Nordeas Private Banking-kunder.

Petter Hermansen. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Petter Hermansen. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. mars 2019 - 14.50

Nordea lanserer seks nye rentefond med grønn profil for å tilby en fullverdig bærekraftig portefølje til sine Private Banking-kunder, går det frem av en pressemelding.

Storbanken hevder å være den første norske banken som tilbyr dette.

- Vi har i lang tid hatt bærekraftige aksjefond, men det nye nå er at vi også lanserer bærekraftige rentefond. Det betyr at kundene våre kan velge å spare i en komplett bærekraftig portefølje, sier Petter Hermansen, leder for Nordeas investeringsprodukter/leder av Nordea Fondene.

- God ESG-profil

For å være aktuelle for fondene, understreker Nordea overfor Hegnar.no at selskaper må være finansielt solide og ha en god ESG-profil - ifølge bankens egen ESG-analysemodell (ESG = environment, social & governance).

- Selv om dette nå blir tilgjengelig som en pakkeløsning for Private Banking-kunder, kan alle gå inn selv og sette sammen sin egen portefølje av bærekraftige aksje- og rentefond. Alt etter som hvilken risiko kunden ønsker for sparingen sin, forteller Hermansen.

Han påpeker at lanseringen er et resultat av stor etterspørsel blant kundene.

- Vi vil legge til rette for at det skal bli enklere å velge bærekraftige. Nærmere sommeren planlegger vi også å lansere bærekraftige kombinasjonsfond, som en ett-produkts-løsning for alle våre kunder som ønsker det, sier Hermansen.