Politikk

Spreke Europa-børser

I ettermiddag stiger de fleste børsene i Europa.

2. august 2001 - 12.17

Europeiske IT-aksjer har hatt en flott dag etter gårsdagens oppgang på Nasdaq. Helsinki-børsen er for øyeblikket opp 2,1 prosent og Stockholms-børsen 0,2 prosent. Danskenes KFX-indeks har lagt på seg 0,8 prosent. Europeiske IT-aksjer har hatt en flott dag etter gårsdagens oppgang på Nasdaq. Helsinki-børsen er for øyeblikket opp 2,1 prosent og Stockholms-børsen 0,2 prosent. Danskenes KFX-indeks har lagt på seg 0,8 prosent.

Tyske DAX har løftet seg 1,1 prosent, mens FTSE 100 i London krabber opp 0,5 prosent. CAC 40 i Paris er opp 1,1 prosent.

Også her hjemme er IT den heteste bransjen, med IT-indeksen opp 2,4 prosent. Totalindeksen har steget med 0,2 prosent, mens Hovedindeksen står i pluss 0,1 prosent.