Politikk

Barneombud og statsråd festet hos hverandre

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) og nyutnevnt barneombud Ida Hjort Kraby har minst to ganger vært på fest hjemme hos hverandre.

Artikkel av: NTB
12. februar 2008 - 05.49

Ramin-Osmundsen bekrefter overfor VG at Hjort Kraby ble invitert til en privat feiring i hennes hjem da hun ble utnevnt til toppsjef i Utlendingsdirektoratet i 2006.

Ved en annen anledning, for om lag seks år siden var Ramin-Osmundsen gjest i et «stort selskap» hjemme hos Hjort Kraby, opplyser statsråden videre i en e-post til avisen.

Hun opplyser også at festen hjemme hos henne i 2006 skjedde i regi av hennes mann. Han inviterte en rekke personer Ramin-Osmundsen hadde møtt i ulike sammenhenger, som «naboer, tidligere kollegaer, andre bekjente, til en overraskelsesmottakelse hjemme hos oss. Cirka 60 kom innom i løpet av kvelden, Ida Kraby var en av disse» heter det i e-posten som er sendt via departementets senior kommunikasjonsrådgiver Torstein Rudi.

På spørsmål om eventuell inhabilitet i ansettelsen av barneombud før helgen har Ramin-Osmundsen tidligere uttalt at de to har møtt hverandre i ulike sammenhenger, formelle og uformelle, og at hun vurderer sin egen habilitet som uproblematisk. (©NTB)