Politikk

Falsk terroralarm på flyplass

Flyplassen ved den nordengelske storbyen ble rammet av terroralarm.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
24. januar 2010 - 13.26

Flytrafikken til og fra Manchester går som normalt igjen, etter at flyplassen ved den nordengelske storbyen ble rammet av terroralarm. Mistankene mot en flypassasjer viste seg å være grunnløse.

Alarmen gikk lørdag, etter at det ble funnet mistenkelig hvitt pulver i passasjerens bagasje. Pulveret viste seg å være harmløst og passasjeren fikk gå, men da hadde trafikken allerede vært stanset i flere timer.

- Tester av pulveret har vist at det ikke kunne brukes til å lage sprengstoff. Ingen på flyplassen var i noen som helst form for fare, sa Manchester-politiets talsmann Leor Giladi til mediefolk søndag.

Sikkerhetsfolkene på britiske flyplasser er ekstra vaktsomme, etter at myndighetene i London før helgen hevet beredskapsnivået for terrorangrep. Endringen betyr ifølge innenriksminister Alan Johnson at det er «høy sannsynlighet» for terrorangrep.

Johnson vil ikke si om det britiske tiltaket har sammenheng med det mislykte forsøket på å utløse sprengstoff om bord i et fly på vei til USA første juledag. Men en ikke navngitt amerikansk tjenestemann tror det var denne episoden som fikk britene til å øke beredskapen. (©NTB)