Politikk

Husokkupanter har tatt militærleir

Husokkupantene som ble kastet ut av Hausmanns gate 42 torsdag, har tatt nedlagt militærleir.

Artikkel av: NTB
14. februar 2010 - 12.51

Husokkupantene som ble kastet ut av Hausmanns gate 42 torsdag, har flyttet inn i en nedlagt militærleir i Skar i Maridalen.

Det er kommunen som eier de tidligere forsvarslokalene. Politiet har ikke gjort noe med saken og sier at kommunen må ta initiativ til en eventuell inngripen, skriver Dagbladet.

Okkupantene, som kaller seg Øko-bokollektiv Skar, sier på sitt eget nettsted at de har bosatt seg i seks av byggene i den tidligere militærleiren.

I en e-post som blant annet er sendt en lang rekke politikere, ulike instanser i Oslo kommune og flere medier, skriver okkupantene at de mener at bosettelsen ikke strider mot eierens - altså kommunens - interesser. De påpeker at stedet har stått tomt i fem år, «øde og forlatt og uten tilsyn».

Rundt 20 personer deltar i okkupasjonen av husene, der de også planlegger å åpne en kafé for møte- og informasjonsvirksomhet og kunstutstillinger.

Et sted mellom 30 og 40 studenter, arbeidsledige og kunstnere ble husløse da politiet slo til mot Hausmanns gate 42 torsdag morgen.

Utkastelsen førte til voldsomme demonstrasjoner i Hausmanns gate både torsdag og fredag. Blant annet tente demonstrantene bål og kastet gjenstander på politiet. Politiet svarte med å bruke tåregass mot demonstrantene og fire personer ble pågrepet og siktet på grunn av skadeverk. (©NTB)