An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Frp-topp "hater muslimer" – noen iallfall

Frps fylkesleder i Sogn og Fjordane skriver på bloggen sin at han har «et fornuftsbasert hat» mot islam og muslimer.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
17. august 2012 - 06.32

Fremskrittspartiets fylkesleder i Sogn og Fjordane, Frank Willy Djuvik, skriver på bloggen sin at han har «et fornuftsbasert hat» mot islam og muslimer.

Riktignok er Frank Willy Djuvik rundhåndet med hatet. Han sier selv at han bruker ordet «hat» som substitutt for «en intens uvilje mot» noe, og den samme uviljen rammer både Arbeiderpartiet og tilsynelatende religioner flest.

Ifølge NRK og Aftenposten retter hatet seg mot religionen - og utøvere av den - som setter seg over andre mennesker og definerer «den rette måten» å leve på.

«Ein organisasjon, idé, ideologi, tanke eller religion kan aldri gjøre noko gale og verte ansvarliggjort for det, det er alltid enkeltmenneske som har gjort handlingene som er ansvarlige, uansett kva motiv dei gøymer seg bak. Det er difor eg hatar muslimer,» utdyper han i blogginnlegget.

Han påpeker at han som liberalist mener alle mennesker har rett og ansvar for selv å definere hvordan de ønsker å leve, og trekker igjen fram sin «intense uvilje mot» alt som prøver å hindre denne retten eller foreta valg på vegne av andre. Og det er her han tar med Arbeiderpartiet, og til Aftenposten sier han at han like gjerne kunne skrevet om kristne og kristendommen.

- Bakgrunnen for dette innlegget var en diskusjon på Twitter og bygging av en moské i Honningsvåg. Derfor var det naturlig å bruke islam som eksempel, sier Djuvik og forsikrer at det bare er «en forsvinnende liten gruppe» muslimer han nærer en så sterk uvilje mot at han velger å kalle det hat.

Han minner også om at han og Frp kjemper for religionsfrihet og ønsker seg «en streng og rettferdig innvandringspolitikk».