Politikk

Dagens sjokkmelding: Rånere pågrepet i Strömstad

De norske rånernes «invasjon» av Sverige er i gang, og natt til skjærtorsdag ble to personer fra Kristiansand pågrepet. 30 personer endte i fyllearresten <b>(oppdatert)</b>.

Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix.

Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix.

Artikkel av: NTB
28. mars 2013 - 12.07

Kaldt vær er trolig årsaken til at færre nordmenn enn vanlig har tatt turen til Strömstad skjærtorsdag. Likevel hadde svensk politi måttet hente inn 30 personer til fyllearresten ved 19-tiden.

Overfor NTB anslår Henric Rörberg, sjef for grensebyens politistasjon, at 5.000 nordmenn er i Strömstad. Det er bare halvparten av i fjor.

- Det er mindre enn vanlig, og det skyldes nok det kalde været, forteller stasjonssjefen.

Ved ett-tiden ble de første nordmennene satt i fyllearresten, og to timer senere var tallet oppe i 15.

Tidligere De to er satt i arresten i Uddevalla, melder NRK.

Follo politidistrikt kunne ved 10-tiden fortelle om flere klager på rånernes kjøring.

- Politiet patruljerer veiene og henstiller til pen kjøring, lyder oppfordringen fra politiet.

På motsatt side av grensen har politiet i Strömstad satt av ti celler til fulle nordmenn.

- Vi har ti fylleceller klare. Om det trengs, må nordmennene være flere i samme celle, uttalte Henrik Rörberg i Strömstad-politiet onsdag. I tillegg er bykjernen sperret av for kjøretøy.

- Avsperringene er for sikkerhets skyld, slik at politi, ambulanse og brannmannskap skal kunne komme seg fram, sier Rörberg, som påpeker at de ikke har noe imot den norske invasjonen på skjærtorsdag.

En oppsummering etter skjærtorsdag i fjor viste at politiet i Strömstad måtte bringe inn 26 nordmenn på utflukt, mens kollegene på norsk side av grensen tok hånd om 14 personer. Det dreide seg om fyll, krangel og legemsbeskadigelse. (©NTB)