Politikk

Politiveteraner kritisk til tidlig pensjonsalder

Tidligere politietterforskere kan ikke forstå hvorfor Politiets Fellesforbund insisterer på at pensjonsalderen i etaten skal være så lav som 57 år.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
28. mai 2013 - 06.01

Den profilerte politipensjonisten Finn Abrahamsen sier til Dagsavisen at han ikke skjønner hva som går av Politiets Fellesforbund som har gjort det til en kampsak å gå av når man fyller 57.

- Det sykeliggjør en yrkesgruppe. Også denne fagforeningen må innse at arbeidslivs- og helsesituasjonen har endret seg. Det må jo også gjelde i politiet, sier Abrahamsen.

Selv om den tidligere lederen av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt tjener mye mer enn pensjonen sin som etterforsker av sivile saker og straffesaker, hadde han gjerne fortsatt i politiet til fylte 65 år, kanskje også til han ble 67 og 70.

Også tidligere leder av Krimvakta i Oslo-politiet, Oddleif Sveinungsen som gikk av med pensjon i fjor, skulle gjerne fortsatt i flere år.

- Med min erfaring kunne jeg vært rådgiver, tilrettelegger og instruktør for nyansatte på Krimvakta. Men politiet gir ingen tilbud om tilrettelegging. Ingen føler ansvar for å prøve å bruke de eldre. Man føler at man ikke har annet valg enn å slutte, sier Sveinungsen. (©NTB)