Politikk

Transocean-advokater får refs

Advokatforeningens disiplinærutvalg mener de to Schjødt-advokatene Vidar Strømme og Ingvald Falch bryter advokatetiske regler.

Transocean Development Driller III. Foto: AP

Transocean Development Driller III. Foto: AP

Artikkel av: Stein Ove Haugen
29. mai 2013 - 08.39

- Større interessemotsetningsforhold er vanskelig å se for seg, skriver Advokatforeningens disiplinærutvalg, i det de konkluderer med at advokatene Ingvald Falch og Vidar Strømme har brutt reglene for god advokatskikk, skriver dn.

Årsaken er at de to Schjødt-partnerne har bistått Økokrim i rettssaken mot Transocean, til tross for at advokatfirmaet i 2007 ble kontaktet av Transoceans skatterådgiver Sverre E. Koch for juridisk bistand etter at han ble tiltalt i saken.

Koch skal ha sendt over 137 sider med dokumentasjon til advokat Cato Schiøtz, men det ble aldri utstedt noe faktura for den juridiske bistanden.

Til tross for at Høyesterett har betegnet Strømme og Falch som habile, mener Advokatforeningens disiplinærutvalg noe ganske annet.

- Disiplinærutvalget bemerker at advokaten, på samme måte som i andre saker, må gjøre opp en mening om hvem han ønsker å representere. Når valget er tatt må advokaten stå ved dette, og eventuelt måtte akseptere at han ikke kan påta seg andre attraktive oppdrag som måtte by seg i etterkant, skriver utvalget, ifølge avisen.

Falch og Strømme vil anke avgjørelsen.