Politikk

Måling viser økt borgerlig forsprang

De borgerlige partiene får økt oppslutningen med til sammen 1,4 prosentpoeng i TV 2s søndagsmåling. Ap alene får en akkurat like stor tilbakegang.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
2. september 2013 - 06.06

Med en oppslutning på 32,2 prosent er Ap likevel fortsatt klart størst på målingen som TNS Gallup har utført for TV 2.

Regjeringspartner SV er det eneste partiet på rødgrønn side som har oppgang. Med en økning på 0,7 prosentpoeng til 4,8 prosent tar partiet et godt steg opp fra sperregrensa på 4 prosent. Senterpartiet faller 0,3 prosentpoeng til 4,9 prosent.

På borgerlig side går Frp mest fram. Økningen på 0,7 prosentpoeng gir en oppslutning på 16,6 prosent. Høyre går fram 0,2 prosentpoeng til 25,5 prosent. Venstre oppnår 5,3 prosent (+0,3), mens KrF får 5,7 prosent (+0,2).

Miljøpartiet De Grønne går fram 0,2 prosentpoeng, men med en oppslutning på 2,5 prosent er partiet et stykke under sperregrensa. I målingen ligger Rødt på 1 prosent (-0,4), mens andre partier får 1,6 prosent, en nedgang på 0,1 prosentpoeng. (©NTB)