Politikk

Aps nye partisekretær vil samle de brede lag

Arbeiderpartiets påtroppende partisekretær har som mål å bli en synlig leder. Men fortsatt vet de færreste hvem Kjersti Stenseng er.

Kjersti Stenseng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Kjersti Stenseng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
18. april 2015 - 08.36

Lørdag blir 40-åringen fra Kvam i Gudbrandsdalen formelt valgt til vervet på Arbeiderpartiets landsmøte. Da skal hun følge i fotsporene til politiske navn som Martin Tranmæl, Trygve Bratteli, Einar Gerhardsen, Haakon Lie og nå sist Raymond Johansen. Nå skal hun forme rollen på sin måte, noe hun gleder seg veldig til.

– Jeg har tenkt mye på hvordan jeg skal gjøre dette. Jeg skal være hele den brede arbeiderbevegelsens talsperson inn i vår partiledelse. Jeg er opptatt av at vi skal være et åpent parti, og at vi skal breie oss ut, sier Stenseng til NTB.

GrunnplankeSelv står hun trygt plantet i sentrum av Arbeiderpartiet og arbeiderbevegelsens tradisjonelle kjernesaker som arbeid, vekst og verdiskaping. Men ifølge kjennere har hun også vært en vitamininnsprøyting for å løfte saker som kultur, landbruk og frivillighet opp på partiets dagsorden. Selv sier hun at hjertet banker hardest for den brede arbeidslivspolitikken.

– Arbeid er hele grunnplanken i Aps politikk. Men jeg er veldig engasjert i å skape og bevare fellesskapsarenaer i samfunnet vårt – i lokalsamfunn, innen idretten og kulturen. Det banker hjertet mitt ekstra for, sier Stenseng.

Ap i morsmelkenStenseng er datter av den tidligere ordføreren i Kvam, Gunnar Tore Stenseng, og har fått arbeiderpartipolitikk inn med morsmelken. At Kjersti også skulle velge en karriere i politikken, var det aldri noen tvil om.

– Jeg hadde jo mange år i arbeidslivet før jeg ble politiker. Men jeg er veldig engasjert, og det var nok aldri noen tvil om at jeg kom til å bli aktiv i politikken, sier Stenseng og drar en lys hårlokk bak øret.

Blant sine egne går Stenseng for å være en trygg og solid politiker. Det skal ha vært Øygard-saken og hennes evne til å håndtere den vanskelige saken med stødig hånd som var utslagsgivende for at hun ble utpekt til å bekle vervet som partisekretær i Norges største parti.

Balansekunst– Det var en sak som har gitt meg erfaringer som jeg vil ta med meg videre. I jobben som partisekretær vil jeg komme borti vanskelige saker. Øygard-saken var veldig krevende, det handlet om å balansere hensynet til familien og hensynet til partiet, men det ga meg erfaringer som jeg vil ta med meg videre.

Stenseng har tidligere vært statssekretær i Kulturdepartementet fra 2010 til 2013, og har også vært leder for Peer Gynt-spelet på Gålå. Under hennes ledelse vokste spelet til en stor organisasjon med flere hundre frivillige.

– Det jeg har tatt med meg derfra, er viktigheten av å forankre saker i grasrota, å være en lagbygger og en lagspiller, sier Stenseng. (©NTB)