Politikk

Frykter flyktningsvindel

Flyktninghjelpen reagerer på at en ny organisasjon har tatt navnet «Den norske flyktninghjelpen». Organisasjonen er ikke registrert hos innsamlingskontrollen.

Penger.jpg

Penger.jpg

Artikkel av: NTB
28. november 2015 - 10.02

– Vi gjør det for å hjelpe. Det har jo vært på nyhetene i flere måneder nå. Hvis vi har mulighet til å hjelpe, så vil vi det. Er det feil, spør Alexander Hagen som sammen med Kenneth Hovland opprettet selskapet «Den norske Flyktninghjelpen» 3. november i år. Hagen sier til Dagens Næringsliv at formålet er å starte nytt flyktningmottak. Ifølge avisa gir hjemmesiden ingen informasjon om hva pengene går til. Fredag ber de folk om å donere penger til syriske krigsflyktninger via annonser i blant annet VG og Aftenposten.

Organisasjonen Flyktninghjelpen reagerer på navnelikheten, og betviler hensikten med selskapet.

– Vi kan bare gjøre undersøkelser, derfor har vi tatt kontakt med dem som står bak organisasjonen, samt Innsamlingskontrollen (IK) som har rutiner for å følge organisasjoner som samler inn penger. Oppdager vi at dette er bevisst svindel, vil vi politianmelde det, sier Harriet Rudd, leder for samfunnsavdelingen i Flyktninghjelpen.

Daglig leder Børre Hagen i IK advarer givere mot å gi penger til ukjente organisasjoner.

– Vi har ikke registrert denne organisasjonen og vil undersøke dette nærmere, sier Hagen. (©NTB)