Politikk

Varsler millionsøksmål etter Transocean-saken

Skatteadvokaten Sverre E. Koch varsler erstatningskrav på over ti millioner kroner.

Sverre E. Koch. Foto: Finansavisen

Sverre E. Koch. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Eline Hvamstad
15. januar 2016 - 06.45

Etter at Økokrim onsdag trakk straffesaken etaten har ført mot Transocean og tre skatterådgivere i 11 år, legges nå grunnen for rekordstore erstatningskrav fra de tidligere tiltalte i saken, skriver DN.

Sverre E. Koch, som i motsetning til de andre i saken - som ble endelig frifunnet da Økokrim trakk hele saken onsdag denne uken, har vært endelig frifunnet siden i 2014. Han har dermed rukket å fremme to erstatningskrav i kjølvannet, ifølge DN.

Ifølge avisen skal Koch først ha fått tidenes første beklagelse, erstatning og oppreising på 650.000 kroner fra Skatteetaten i 2014. Deretter rettet han krav mot Statens Sivilrettsforvaltning på tilsammen 12,3 millioner kroner, for tapte inntekter, sakskostnader han ikke fikk dekket i tingretten, og oppreising. Før jul fikk Koch vedtaket, som gir ham tilsammen 673.000 kroner.

Koch er svært misfornøyd med resultatet og vil nå fremme et eget søksmål mot staten, og varsler at kravet vil bli på nær ti millioner kroner.

– Det er et tankekors at jeg fikk 14 millioner dekket i sakskostnader i tingretten. Men jeg får ikke dekket utgifter til min advokat Anders Brosveet på mer enn 985 kroner i timen. Det høre kanskje mye ut for mange, men Brosveet tar det tredoble. Dermed må jeg dekke et par millioner kroner av egen lomme. Det finner jeg grovt urettferdig, sier Koch til DN.