Politikk

Carl I. Hagen og Øystein Hedstrøm i harnisk over flypassasjeravgiften

Frp-veteranene Carl I. Hagen og Øystein Hedstrøm er ikke nådige mot sitt eget parti.

Øystein Hedstrøm og Carl I. Hagen i 1995. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
27. mai 2016 - 07.51

Frp-veteranene Carl I. Hagen og Øystein Hedstrøm er ifølge VG i harnisk over at deres eget parti innfører den omstridte flypassasjeravgiften.

- Som gammel Frp-er skjærer det meg i hjertet at et parti som ble tuftet på sin motstand mot skatter og avgifter, nå går inn for en avgift som på toppen av det hele hindrer verdiskapning og arbeidsplasser, sier Hedstrøm. Han synes det politiske flertallet og regjeringen har opptrådt veldig uprofesjonelt i denne saken.

Carl I. Hagen karakteriserer avgiften som håpløs.

- Det er bare å fjerne denne. Så får man saldere budsjettet som vanlig i november, det er alltid masse endringer i budsjettet på slutten av året. Jeg synes det er merkverdig at Frps stortingsgruppe ikke fremmer forslag om å å fjerne flyseteavgiften nå, sier Hagen til avisen.