Politikk

KrF: Regjeringen må snu

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke støtte regjeringen uten Venstre på laget. Venstre advarer om at statsbudsjettet ikke vil få støtte fra dem.

Artikkel av: NTB
7. oktober 2016 - 07.08

VG skriver at KrF-leder Knut Arild Hareide nå sier at hans parti ikke ser for seg å støtte regjeringen uten Venstre på laget. Regjeringen trenger kun ett av disse partiene på lag.

– Slik situasjonen er nå er det ikke aktuelt for KrF å gi regjeringen flertall for budsjettet uten at også Venstre er med, sier Hareide.

Regjeringen inngikk i fjor en avtale med KrF og Venstre om å få ned klimagassutslippene i betydelig grad. I framleggingen av statsbudsjettet torsdag skulle regjeringen levere et såkalt grønt skatteskifte.

Venstre-leder Trine Skei Grande er ikke fornøyd med forslagene i statsbudsjettet og advarer om at budsjettet ikke vil få støtte fra dem. KrF støtter Venstre.

– Det regjeringen har foreslått er ikke godt nok. Det er ikke et grønt skatteskifte. KrF vil være konstruktive til å finne løsninger, men da må alle være villige til å forhandle. Da må regjeringen snu, sier Hareide.

Hele 13 av 18 fylkesledere i Venstre sier at de er forberedt på å felle regjeringen dersom ikke budsjettet endres. Regjeringen har derimot sagt at de ikke vil forhandle om dette fordi de allerede «har nådd en smertegrense». (©NTB)