Politikk

Donald Trump vinner presidentvalget i USA

Donald Trump vinner presidentvalget i USA etter å ha sikret seg delstaten Pennsylvania.

Artikkel av: NTB
9. november 2016 - 07.42

Etter å ha vunnet Pennsylvania ligger Trump an til å ha sikret seg 274 valgmannsstemmer.

Regnestykket baserer seg på at Trump også tar delstaten Wisconsin, med ti valgmannsstemmer. Fox News har utropt Trump til vinner i denne delstaten, men de andre store TV-kanalene har ventet. Trump leder imidlertid opptellingen i Wisconsin med 85.000 stemmer når over 90 prosent av stemmene er telt opp.

Fox News melder at Republikanernes leder Paul Ryan i Representantenes hus har gratulert Trump med seieren.

Ifølge beregningene fra flere amerikanske medier, deriblant AP og CNN, mangler imidlertid Trump fortsatt en håndfull valgmannsstemmer for å kunne bli utropt til vinner, ettersom Wisconsin ikke er med i deres regnestykker. (©NTB)