Politikk

Utviste diplomater tilbake i Russland

Flyet med de 35 russiske diplomatene som er utvist fra USA, har landet i Moskva, opplyser det russiske nyhetsbyrået Tass.

Moskvas Røde Plass i bitende kulde. AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Moskvas Røde Plass i bitende kulde. AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Artikkel av: NTB
2. januar 2017 - 06.42

De utviste diplomatene tok av fra Dulles internasjonale flyplass ved den amerikanske hovedstaden. Blant de 96 passasjerene om bord på spesialflyet, som kom ens ærend fra Russland for å hente dem, var også diplomatenes familiemedlemmer.

Utvisningen er en del av sanksjonene president Barack Obama har satt i verk på tampen av sin embetsperiode. Amerikansk etterretning har konkludert med at Russland sto bak hackingen av Det demokratiske partiet under valgkampen og at målet var å påvirke valget.

Så langt er det ikke offentliggjort noen beviser, og russerne nekter å ha stått bak hackingen.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har anbefalt at Russland gjengjelder ved å utvise 35 amerikanske diplomater, men president Vladimir Putin sier han ikke kommer til å utvide noen.

– Vi forbeholder oss retten til gjengjeldelsestiltak. Vi planlegger våre neste steg i å reparere russisk-amerikanske relasjoner basert på politikken til administrasjonen til Donald Trump, sa Putin fredag. (©NTB)