Politikk

Nå kommer etterlengtet reiselivsmelding

Den lenge etterlengtede reiselivsmeldingen blir lagt fram i Tromsø førstkommende fredag. Det er 17 år siden forrige gang.

Artikkel av: NTB
12. mars 2017 - 13.04

Årets melding har blitt utsatt en rekke ganger. I juli i fjor var beskjeden at "meldingen kommer i høst" og i november svarte Næringsdepartementet at "Vi er helt i innspurten med den meldingen". I februar i år var beskjeden "Meldingen kommer før påske".

Nå er det klart at næringsminister Monica Mæland (H) vil presentere meldingen i Tromsø fredag 17. mars. Håpet er at den da kan behandles i Stortinget til høsten. Forrige reiselivsmelding kom i 1999.

– Det skjer utrolig mye bra i reiselivet om dagen. Vi har flott natur, en rik kultur og fantastiske byer som mange kommer for å oppleve. Nå legger vi fram planen vår for hvordan vi kan trygge og skape jobber i reiselivet, sier næringsminister Monica Mæland.

Norsk reiseliv har de siste årene hatt vind i seilene og 2016 var et rekordår. Selv om reiselivet har fått god drahjelp fra kronekursen, så mener næringsministeren at det også er andre årsaker til den positive utviklingen.

– Vi ser stadig flere eksempler på at reiselivet leverer gode produkter. Samtidig vet vi at bærekraft, forenkling og samordning vil være viktige tema i tiden framover. Dette ser vi nærmere på i meldingen, sier Mæland.

Det er ventet at stortingsmeldingen vil beskrive dagens situasjon og ønsker for hvordan den bør være i framtiden. Blant annet om hvordan man både kan få flere nordmenn og flere utlendinger til å ta ferien i Norge.

(©NTB)