Politikk

G7 diskuterer veien videre i Syria

Krigen i Syria står høyt på agendaen når G7-landenes utenriksministre møtes i Lucca i Italia mandag.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Artikkel av: NTB
10. april 2017 - 11.03

Amerikanernes bombing av en syrisk flybase har skapt "fornyet harmoni" mellom USA og Europa, mener Italias utenriksminister Angelino Alfano. 

På møtet er det meningen at utenriksministrene skal samles rundt samme bord i en uformell setting for å diskutere vanskelige spørsmål på en "åpen, direkte og ærlig" måte.

De sju landene som deltar, er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA. I tillegg får EUs utenrikssjef Federica Mogherini være med.

I forrige uke angrep USA styrkene til Syrias president Bashar al-Assad for første gang da 59 raketter ble avfyrt mot en syrisk flybase. Bombingen kom som svar på et angrep med kjemiske våpen i Khan Sheikhoun. USA mener det syriske regimet sto bak dette angrepet.

Italias utenriksminister Angelino Alfano mener Europas sterke støtte til USAs bombing av flybasen har forandret stemningen før G7-møtet.

– Man må huske at for bare 100 eller 120 dager siden, ikke ti år siden, var bekymringen i Europa at USA og EU var i ferd med å gli fra hverandre, sa han til Sky TV24 i helgen.

– Jeg ønsker denne fornyede harmonien velkommen, sa Alfano.

I Lucca skal ministrene blant annet diskutere hvordan man kan komme videre i arbeidet for å få på plass en politisk løsning i Syria.

(©NTB)