Politikk

Frp-Siv: Vi skal være stolte av Norge

Innvandrere skal møtes med krav om å tilpasse seg den norske kulturen, mener Frp-leder Siv Jensen. Hun slår fast at hun er stolt av Norge. 

Finansminister Siv Jensen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix.

Finansminister Siv Jensen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix.

Artikkel av: NTB
5. mai 2017 - 14.40

– Vi skal være stolte av den norske kulturarven. Vi skal ikke unnskylde oss selv for måten vi lever våre liv på. Vi skal møte nye kulturer med krav om å tilpasse seg slik vi lever her i Norge, sa Jensen i talen sin til Frps landsmøte på Gardermoen.

At stortingsflertallet avviste regjeringens krav om å skjerpe reglene for familieinnvandring, kan få enorme konsekvenser, ifølge Frp-leder Siv Jensen.

– Når året er omme, vil det siden 2011 ha kommet opp mot 100.000 familieinnvandrere til Norge. Vi må stramme inn. Dette kan ikke fortsette. Vi kan ikke stikke hodet i sanden, sa Jensen i talen til Frps landsmøte på Gardermoen fredag.

Så gikk hun til frontalangrep på Arbeiderpartiet.

– Landet vårt har ikke råd til nye hodeløse innvandringseksperiment, fastslo Frp-lederen med henvisning til vedtaket på Aps landsmøte for to år siden om å ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria.

– Vi så konsekvensene av det med egne øyne, sa Jensen og antydet med det at den store tilstrømmingen av flyktninger til Norge i 2015 hadde sammenheng med vedtakene som ble fattet av Ap og andre partier. (NTB)