Politikk

Solberg: – Verden trenger ikke nye konflikter i Midtøsten

Det siste verden trenger nå, sier statsminister Erna Solberg (H) om den diplomatiske krisen mellom Qatar og flere arabiske land.

Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix

Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
7. juni 2017 - 19.14

– Dette er en vanskelig situasjon, sier Solberg til NTB.

– Er det én ting vi ikke trenger nå, så er det mer trøbbel i Midtøsten. Verden trenger ikke nye konflikter der. Mitt største håp er derfor at man klarer å finne løsninger som gjør at konflikten ikke trappes opp enda mer, sier hun.

Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain, Egypt og flere andre land har brutt alle diplomatiske forbindelser med Qatar. Landene har også sørget for å stanse all transport til og fra Qatar, både til sjøs, i luften og på land.

Solberg mener det er gamle konfliktmønstre som gjentar seg. Ifølge henne er det eksempel på noe av det samme når revolusjonsgarden i Iran anklager Saudi-Arabia for å stå bak onsdagens terrorangrep i Teheran.

– Vi trenger mer konstruktive løsninger på de felles utfordringene som fins i regionen. Det er behov for stabilitet, sier Solberg.

Norge vil ikke kutte den diplomatiske kontakten med Qatar og sitter heller ikke på noen informasjon som tilsier at det fins noen konkret grunn til å kutte kontakten, opplyser statsministeren.

– Vi kommer til å være tydelige på at vi ønsker bedre løsninger. Vi tror mer på å snakke med folk enn å kutte kontakten, sier hun.

(©NTB)