Politikk

Stortinget samlet til hemmelig møte om terrorsikring

Stortingsrepresentantene samlet seg mandag morgen til et lukket møte om Riksrevisjonens rapport om terrorsikring. Pressen ble holdt unna.

Artikkel av: NTB
19. juni 2017 - 08.20

Her er det ingen adgang for pressen, trekk ned i vandrehallen, var den klare beskjeden NTB fikk noen minutter før møtet startet i Stortingets kinosal klokken 8 mandag. Samtidig fikk stortingspolitikerne som deltar på møtet, beskjed om å legge fra seg mobiltelefonene sine utenfor møtelokalet.

Det var ventet at det hemmelige møtet ville vare et par timer, og mandagens ordinære stortingsmøte starter klokken 10.

Saken som skal behandles på det lukkede møtet, er den mye omtalte rapporten fra Riksrevisjonen, som slår fast at politiet og Forsvaret, verken sammen eller hver for seg, er i stand til å beskytte viktige bygg og anlegg i en trusselsituasjon.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har holdt både en åpen og en lukket høring om saken og levert en åpen og en hemmelig innstilling. Med til historien hører en langvarig krangel mellom Stortinget og regjeringen, som ikke ville frigi Riksrevisjonens sammendrag som var laget for å kunne offentliggjøres.