An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

Støre til Solberg: – Du vil jo ikke høre

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at han stempler befolkningen som kaldere selv om han mener at statsministeren gjør Norge til et kaldere samfunn. 

Jonas Gahr Støre og Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix.

Jonas Gahr Støre og Erna Solberg. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: NTB
30. august 2017 - 06.02

– Erna Solberg er en av få, kanskje den eneste konservative lederen i Europa, som har tatt ytterste høyre inn i regjering. Det åpner for en ordbruk som skaper splid og setter grupper opp mot hverandre. Jeg tror ikke Erna Solberg ser dette, men Norge er forandret. Vi er blitt et kaldere og mindre raust samfunn, og fire år med dette får jammen være nok, sa Støre under en duell mot Solberg på NRK tirsdag kveld.

Statsministeren slo umiddelbart tilbake:

– Jonas stempler den norske befolkningen og sier at de har gjort Norge til et kaldere samfunn. Det må jo være noe bra i dette landet når vi er verdens lykkeligste land. På spørsmål om du ville følt uro hvis din datter eller sønn valgte å gifte seg med en innvandrer – er det stadig færre som sier at de er urolig for det, sa Solberg.

– Jeg har ikke stemplet befolkningen. Men du er ansvarlig for regjeringen. En statsråd som reiser til Sverige for å skape og spre frykt. Det er nedrig politikk, Solberg, sa Støre.

Solberg mente at diskusjonene ikke er tøffere i dag enn de var for tjue år siden. Hun viste også til at Norge satt rekord i bosetting av flyktninger under flyktningkrisen.

Mot slutten av runden om Norge er blitt et kaldere samfunn, steg temperaturen mellom de to duellantene.

– Din politikk kan føre oss i feil retning, og da må vi si fra. Men jeg tror ikke Solberg ønsker å lytte, for hun ser ikke dette, sa Støre.

– Du stempler norske folk som kaldere, gjentok Solberg.

– Du retter baker for smed. Jeg har ikke stemplet befolkningen, men jeg gir uttrykk for en uro, sa Støre.

– Jeg syns norske folk skal gi deg beskjed 11. september om at det ikke er blitt et kaldere samfunn, sa Solberg.

– Du har ansvaret, ikke skyld på det norske folk. Det er din politikk jeg kritiserer, ikke folket, sa Støre.

(©NTB)