Politikk

Kilder: Høyre kan åpne for vern av Lofoten i fire nye år

Sentrale Høyre-kilder sier til VG at partiet kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.

Artikkel av: NTB
20. september 2017 - 12.10

– Det kravet er ikke noe vi avviser. Men helheten i de kommende forhandlingene vil selvsagt avgjøre, sier en sentral Høyre-kilde til avisen.

Kildene bekrefter at partiet er villig til å imøtekomme sentrale krav fra Venstre og KrF i forhandlingene om den framtidige regjeringen. Dette inkluderer også spørsmålet om konsekvensutredning av ny olje- og gassvirksomhet i de omstridte områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe), som Venstre og KrF er imot.

– Dette blir åpenbart en forhandlingssak mellom de fire partiene. Det vil alltid ha en pris eller en motytelse å gi fra seg noe. Ingenting er klart nå, og det politiske resultatet vil nok avhenge av hva slags form for samarbeid man ender opp med til slutt, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.