Politikk

Solvik-Olsen: Viktig å sikre godt drosjetilbud

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) sier Uber behandles på lik linje med de øvrige aktørene som tilbyr drosjetjenester.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: NTB scanpix

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: NTB scanpix

Artikkel av: NTB
9. oktober 2017 - 12.59

– Alle aktører som skal tilby drosjetjenester, er nødt til å forholde seg til enhver tids gjeldende regulering og regelverk. Uber blir i dag likebehandlet med de øvrige aktørene i markedet. Det er fylkene som i dag styrer tildeling av drosjeløyve, sier Solvik-Olsen til NTB samme dag som Uber kunngjorde at de setter hovedvirksomheten sin i Norge på pause.

Norges Taxiforbund mener kunngjøringen er et spill for galleriet og tror Uber forsøker å presse regjeringen når de skal gi sitt svar til ESA innen 27. oktober. Taxiforbundet fastslår at løyvene skal bestå og at det derfor ikke vil være liv laga for Uber, mens Uber tror begrensningen på antall løyver fjernes, og at de derfor vil komme tilbake med tjenester som normalt.

Solvik-Olsen påpeker at det for regjeringen er avgjørende å sikre et godt transporttilbud i hele landet, og at drosjenæringen er en viktig aktør som bidrar til å nå denne målsettingen, både i by og distrikt.

– Drosjene utfyller kollektivtransporten. Skolekjøring, pasientkjøring og TT-transport er viktige oppdrag som drosjene utfører i tillegg til å dekke næringslivet og private kunders behov for individuelle transporter. I vårt arbeid med å svare ESA vil derfor hensynet til å sikre fortsatt godt drosjetilbud i hele landet stå sentralt. Samferdselsdepartementet har svarfrist til ESA 27. oktober, og vi vil komme nærmere tilbake til vårt svar til dem når det foreligger, sier statsråden.

(©NTB)