Politikk

SV vil ha en halv milliard mer til landmakt

Opposisjonen på Stortinget jobber med å endre regjeringens plan for landmakten. SV varsler nå at partiet ønsker en halv milliard mer til Hæren og Heimevernet.

Artikkel av: NTB
15. november 2017 - 06.19

Landmaktsproposisjonen er nå til behandling i Stortinget, og alt tyder på at planen blir endret av utenriks- og forsvarskomiteen.

Torsdag legger SV fram sitt alternative budsjett, hvor det kommer fram hva partiet ønsker av endringer.

– For å sikre et mer uavhengig nasjonalt forsvar med balanse mellom forsvarsgrenene vil SV prioritere viktige investeringer i Hæren og Heimevernet som regjeringen har utsatt, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Arbeiderpartiet styrker i sitt alternative budsjett fredag forsvarsbudsjettet med 175 millioner kroner for å sikre egne helikoptre til Hæren på Bardufoss og helikoptre til spesialstyrkene på Rygge.

SV legger enda mer penger på flere landmaktsposter i sitt alternative budsjett. Mest sentralt er en økning i bevilgninger til Hæren og Heimevernet på til sammen 550 millioner kroner.

– Vi ønsker å framskynde investeringer som stridsvogner og artilleri, beholde Bell-helikoptre på Bardufoss og gjøre nødvendige investeringer i utstyr til Heimevernet, sier Lysbakken.