Politikk

Advokat: – Flynns tilståelse kan ikke knyttes til Det hvite hus

Ingenting i tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynns tilståelse kan knyttes til noen andre i Det hvite hus, hevder Trump-administrasjonens advokat.

Michael Flynn (AP Photo/Carolyn Kaster)

Michael Flynn (AP Photo/Carolyn Kaster)

Artikkel av: NTB
1. desember 2017 - 18.17

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn hevder at folk i Trumps overgangsteam styrte hans kontakt med Russland. Flynn samarbeider nå med Russland-granskerne.

Flynn ble fredag siktet for å ha begått mened da han forklarte seg om sin kontakt med Russland. Han erkjente seg skyldig i en rettshøring kort tid etter at siktelsen ble kjent, og offentliggjorde deretter en uttalelse.

– Det jeg gjorde var galt, skriver Flynn.

– Dette impliserer ikke andre enn Flynn selv, sier advokat Ty Cobb, som er ansatt av president Donald Trump for å rådgi om Russland-saken og ta seg av mediehenvendelser.

Han toner dessuten ned Flynns rolle i Trumps administrasjon. Han jobbet bare for Trump i 25 dager, påpeker han, og omtaler Flynn som en tjenestemann i Obama-administrasjonen.

Flynn tilsto fredag at han har løyet om sin kontakt med Russland, og hevdet at en ledende medarbeider i Trumps overgangsteam styrte kontakten.

Cobb hevder Flynns «falske påstander» speiler de falske påstandene han ga til tjenestemenn i Det hvite hus tidligere, som førte til at han måtte gå av i februar.

(©NTB)