Politikk

Astrup: – Omstillingen må fortsette

Alternativet til forandring, er forvitring, ifølge finanskomiteens leder Nikolai Astrup (H). Han understreker at omstillingen av norsk økonomi må fortsette. 

Nikolai Astrup - Foto: Finansavisen

Nikolai Astrup - Foto: Finansavisen

Artikkel av: NTB
4. desember 2017 - 13.04

I Stortingets finansdebatt mandag understreket Astrup at neste års budsjett viderefører og forsterker Solberg-regjeringens hovedsatsinger.

– Budsjettet skal legge til rette for vekst og verdiskaping, nye jobber, flere i jobb og et bærekraftig og trygt velferdssamfunn som løfter dem som trenger vår felles hjelp, sa han.

Samtidig minnet Astrup om at en liten, åpen og internasjonal økonomi som den norske, er sårbar for internasjonale svingninger i råvarepriser og markedskonjunkturer.

– Derfor må omstillingen av norsk økonomi fortsette, sa han, og viste blant annet til at maskinskatten skal avvikles og person- og selskapsskatten reduseres til 23 prosent.

– Alt dette gjør det lettere å hevde seg i konkurransen om å være et attraktivt land å jobbe og drive virksomhet i, samtidig som et velutviklet velferdssamfunn bidrar til at vi er et godt land å bo i, sa Astrup.

Etter vel to uker med forhandlinger inngikk regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet 22. november en avtale om neste års statsbudsjett med Venstre og KrF.

(©NTB)