Politikk

Dette bør du vite om om skattereform i USA

Donald Trump. (AP Photo/Susan Walsh)

Donald Trump. (AP Photo/Susan Walsh)

Artikkel av: NTB
1. desember 2017 - 13.10

* Representantenes hus i den amerikanske Kongressen vedtok 16. november en ny skattereform.

* Reformen vil senke skatten både for bedrifter og velstående amerikanere, noe som har vært en kampsak for president Donald Trump og Republikanerne.

* Ifølge The New York Times dreier det seg om skattekutt til en samlet verdi av nærmere 1.500 milliarder dollar, rundt 12.000 milliarder kroner, over en tiårsperiode.

* Forslaget legger opp til å kutte selskapsskatten fra 35 til 20 prosent, redusere antallet skatteklasser fra sju til fire, bringe USAs skattesystem mer på linje med det som er vanlig i andre land og fjerne en rekke fradragsordninger.

* Senatet i Kongressen behandler nå sin egen versjon av skattereformen, som på flere områder er annerledes enn den Representantenes hus har vedtatt.

* Senatets avstemning om skattereformen ble utsatt torsdag kveld, etter at det ble klart at det ikke var flertall for forslaget. Debatten i Washington vil fortsette fredag.

* Dersom Senatet blir enige om sin versjon, må det samordnes med utkastet fra Representantenes hus. Den endelige versjonen må til slutt legges fram for president Donald Trump og godkjennes av ham.