Politikk

Michael Flynn siktet for å ha løyet om sin Russland-kontakt

Michael Flynn (AP Photo/Carolyn Kaster)

Michael Flynn (AP Photo/Carolyn Kaster)

Artikkel av: NTB
1. desember 2017 - 15.24

USAs tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn siktes for å ha løyet om sin Russland-kontakt overfor FBI. Han er ventet å erklære seg skyldig.

Flynn er innkalt til en høring i regi av dommer Rudolph Contreras i en føderal rettsbygning i Washington D.C. klokken 10.30, det vil si klokken 16.30 norsk tid. Det opplyser spesialetterforsker Robert Muellers kontor.

Det er ventet at Flynn kommer til å erklære seg skyldig i å ha løyet om sin kontakt med Russlands ambassadør Sergej Kisljak, melder nyhetsbyrået AP.

I forrige uke skrev The New York Times at Flynn og Trumps advokater hadde sluttet å utveksle informasjon, noe som ifølge avisen tydet på at Flynn enten allerede hadde begynt å samarbeide med Mueller, eller var i ferd med å gjøre det.

Flynn, som fikk sparken bare uker etter å ha blitt utpekt til president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, står sentralt i den pågående etterforskningen av hva slags kontakt det har vært mellom Russland og Trumps stab under fjorårets presidentvalg. Flynn fikk sparken da det ble avslørt at han ikke hadde informert om sin kontakt med russiske myndigheter.

Han begynte tidlig å samarbeide med Trump og var en viktig rådgiver som blant annet sto bak Trumps «America First»-slagord. Flynn har også tatt til orde for tettere bånd til Russland.