Politikk

Norge og Colombia signerer helseavtale

Norge inngår et femårig helsesamarbeid med Colombia. Blant annet skal landene samarbeide om psykisk helsevern og alkohol- og narkotikapolitikk. 

Feiring i Bogota under Colombia-kamp. Foto: Reuters

Feiring i Bogota under Colombia-kamp. Foto: Reuters

Artikkel av: NTB
4. desember 2017 - 15.21

Intensjonsavtalen mellom Colombia og Norge signeres i Bogotá tirsdag. Helse- og omsorgsdepartementet skriver i en pressemelding at samarbeidet passer godt inn i Norges engasjement i fredsprosessen i landet.

– Mange av dem som er rammet av konflikten, sliter med psykiske utfordringer og posttraumatisk stress. Gjennom et helsesamarbeid håper vi å kunne bidra til bedringer i helsesystemet som en viktig del i gjenoppbyggingen av landet. Hvis helsesamarbeidet også kan bidra til å styrke de bilaterale relasjonene mellom Norge og Colombia, er vi glade for å kunne bidra, sier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet.

Jahrmann Bjerke signerer avtalen på vegne av Norge, mens helseminister Alejandro Gaviria Uribe signerer for Colombia.

(©NTB)