An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Politikk

- Setter verden i fare

Sannsynligheten for et forkjøpsangrep mot Nord-Korea øker hver gang det isolerte landet tester et missil eller et kjernevåpen, advarer en republikansk senator.

AP

AP

Artikkel av: NTB
3. desember 2017 - 21.58

Et interkontinentalt ballistisk missil ble 29. november skutt opp sør i Nord-Korea. Pyongyang opplyste senere at testen av missilet Hwasong-15 var vellykket, og at våpensystemet kan nå hele USAs fastland.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver H.R. McMaster uttalte på et sikkerhetsforum i Washington lørdag at muligheten for krig med Nord-Korea øker hver dag.

USA har krevet skjerpede internasjonale sanksjoner, inkludert nedskjæringer i oljeforsyningene til den isolerte staten, men både McMaster og senator Lindsey Graham mener risikoen for krig vokser til tross for den diplomatiske innsatsen.

– Jeg tror dette ville være den mest destabiliserende utviklingen i perioden etter andre verdenskrig. Det er noe som er en direkte risiko for oss, og setter verden i fare, sa McMaster.

På CBS-programmet Face the Nation sa Graham at han tror USA begynner å gå tom for tid.

– Kineserne prøver, men ineffektivt, sa han.

Beijing har støttet en rekke sanksjoner som omfatter forbud mot import av nordkoreansk kull, jernmalm og sjømat. Men Kina har nektet å stenge en rørledning som frakter råolje til halvøya.

Vestlige eksperter er enige om at missilet som ble testet på onsdag er i stand til å nå USA. Det er uklart om landet har lyktes med å lage atomvåpen små nok til å bli satt på et missil.

(©NTB)