Politikk

Sky News: Attentat mot Theresa May avverget

Britisk politi og etterretning har hindret et planlagt islamistisk attentat mot statsminister Theresa May, opplyser kilder til Sky News.

Theresa May. (Stefan Rousseau/PA via AP)

Theresa May. (Stefan Rousseau/PA via AP)

Artikkel av: NTB
6. desember 2017 - 06.20

Dette er det siste av en rekke terrorplaner politiet og sikkerhetstjenesten MI5 mener de har avverget i år, melder nyhetskanalen.

– Jeg forstår det sånn at sjefen for MI5 informerte regjeringsmedlemmer tirsdag. Så alvorlige er planene de mener å ha avslørt, skriver kanalens krimreporter Martin Brunt.

– Det er i bunn og grunn snakk om et ekstremistisk, islamistisk selvmordskomplott rettet mot Downing Street. Politiet mener planen var å utløse en hjemmelaget bombe ved Downing Street og deretter angripe og drepe Theresa May i det påfølgende kaoset.

Ifølge reporteren har Scotland Yard, MI5 og politiet i West Midlands jobbet med saken i flere uker. Forrige uke toppet det seg da to menn ble pågrepet av væpnet politi. Mennene ble tirsdag siktet for terrorforberedelser. mennene, som er 20 og 21 år gamle skal fremstilles for tingretten i Westminster onsdag, opplyser Sky News.

(©NTB)