Politikk

Slobodan Praljak døde etter å ha drukket cyanid

Krigsforbryterdømte Slobodan Praljak som tok sitt eget liv i rettssalen, døde av hjertestans etter å ha tatt kaliumcyanid.

Slobodan Praljak. AP Photo

Slobodan Praljak. AP Photo

Artikkel av: NTB
2. desember 2017 - 07.55

Det melder den nederlandske påtalemyndigheten fredag kveld.

Praljak drakk fra en liten flaske etter å ha ropt ut at han var uskyldig. Det skjedde da dommen i ankesaken ble lest opp onsdag. Nederlandske myndigheter har satt i gang etterforskning og granskning etter hendelsen.

Den 72 år gamle bosnisk-kroatiske Praljak ble i 2013 dømt til 20 års fengsel for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Han anket dommen, i likhet med fem andre som også var dømt, men ankene ble onsdag avvist av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY).

Kaliumcyanid er hvitt stoff som lett kan løses opp i vann. Selv en liten dose kan være dødelig.

(©NTB)