Politikk

Tyskland tilbyr opp mot 3.000 euro til asylsøkere med avslag

Angela Merkel. (AP Photo/Matthias Schrader)

Angela Merkel. (AP Photo/Matthias Schrader)

Artikkel av: NTB
4. desember 2017 - 05.51

Asylsøkere med avslag på søknaden kan søke om opp mot 3.000 euro i økonomisk støtte hvis de velger å returnere frivillig til hjemlandet.

Familier som returnerer, kan søke om varer og tjenester for 3.000 euro, mens enkeltpersoner kan motta varer og tjenester til en verdi av 1000 euro i hjemlandet, melder Tysklands innenriksdepartement søndag.

Ifølge departementet er ordningen en forlengelse av et eksisterende støtteprogram som ble lansert i februar.

I 2015 og 2016 ankom det like under én million migranter til Tyskland fra blant annet Syria, Afghanistan og Irak. Den tyske regjeringen forsøker nå å stimulere til frivillige returer av asylsøkere som har fått avslag.

– Hvis du bestemmer deg for frivillig avgang innen utgangen av februar, kan du få ikke bare oppstartshjelp, men også boligkostnadsstøtte for det første året i hjemlandet ditt, sa innenriksminister Thomas de Maizière, ifølge den tyske tabloidavisa Bild.