Politikk

Oslo Frp har klare krav for å si ja til blågrønn regjering

Det er ingen automatikk i at landsstyret sier ja til en fremforhandlet regjeringsplattform, påpeker Mazyar Keshvari, leder av Oslo Frp.

Mazyar Keshvari - Foto- Reynir Johannesson/FrP

Mazyar Keshvari - Foto- Reynir Johannesson/FrP

Artikkel av: NTB
12. januar 2018 - 21.39

Ledelsen i Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre sitter i innspurten i regjeringsforhandlingene på Jeløya i helgen. Landsstyrene i henholdsvis Frp og Venstre er forberedt på å stille til landsstyremøte på søndag for å si sitt ja eller nei til en eventuell framforhandlet regjeringsplattform. Høyre har innkalt sin stortingsgruppe med samme formål.

Keshvari sier det ikke er garantert at Frps landsstyre vil gi sin tilslutning til en ny plattform med Venstre.

– Innflytelse avgjørende

– Styret i Oslo Frp har fulgt medienes dekning av regjeringsforhandlingene og er sterkt kritisk til at det blir fremstilt som noen automatikk i at landsstyret stemmer for en eventuell fremforhandlet ny regjeringsplattform med Venstre, sier han.

– For oss vil partiets innflytelse i en regjering hvor også Venstre må være med på alle vedtak regjeringen fatter, og balansen i dette basert på oppslutning i valget, være avgjørende, skriver Keshvari i en epost til NTB.

– Og som alltid er det politikken som er det viktigste, og at vi som parti leverer på hovedsatsingsområdene til Frp, understreker han.