Politikk

ANC avgjør Zumas skjebne

ANCs øverste organ, eksekutivkomiteen, samles mandag for å avgjøre president Jacob Zumas videre skjebne. 

Artikkel av: NTB
11. februar 2018 - 11.49

- Den nasjonale eksekutivkomiteen møtes i morgen i Pretoria, opplyser ANCs talskvinne Khusela Diko.

Hva som blir tema under møtet ønsker Diko ikke å opplyse, men det sørafrikanske regjeringspartiet står midt oppe i en strid om hvorvidt korrupsjonsanklagede Jacob Zuma bør fortsette som president eller ikke.

Før jul ble Zuma erstattet som ANC-leder av Cyril Ramaphosa, og sterke krefter i partiet mener at han også bør overta som president.

22. februar skal nasjonalforsamlingen i Sør-Afrika stemme over et mistillitsforslag mot Zuma. Forslaget er fremmet av opposisjonspartiet Economic Freedom Fighters (EFF), som ble startet av den tidligere lederen av ANCs ungdomsparti, Julius Malema.