Politikk

Ap vil hjelpe utenlandske leger å få utdannelsen godkjent

Arbeiderpartiet vil at leger med utdannelse fra land utenfor Europa skal få støtte av Statens lånekasse til å få norsk godkjenning.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
17. februar 2018 - 07.28

Leger som kommer til Norge som flyktninger må betale skyhøye avgifter for å få sin utdannelse godkjent, melder Klassekampen. Den obligatoriske fagprøven for leger utenfor EU/EØS-området koster 49.000 kroner og kan tas inntil tre ganger. Hver gang til samme pris. I tillegg kommer kurs i nasjonale fag og legemiddelhåndtering på 13.100 kroner.

Nå blir gebyrene sak i Stortinget.

Medlem av arbeids- og sosialkomiteen Lise Christoffersen (Ap) har sendt skriftlig spørsmål til kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner hvor han spør om ministeren vil ta initiativ til en stipend- og/eller låneordning, for eksempel gjennom Statens lånekasse.

Christoffersen mener det er viktig å få folk i aktivitet så raskt som mulig, og mener det er naturlig at Statens lånekasse for utdanning bistår flyktninger med å fylle kompetansehull.

– Blir du godkjent lege i Norge, er du også̊ i stand til å betjene et lån når du er i jobb, sier Christoffersen til avisa.

(©NTB)